Business portrét

Business portrét, nebo chcete-li pracovní portrét, patří v našich krajích k velmi podceňovaným kategoriím jak ze strany fotografů, tak ze strany klientů. Přitom v pracovním styku, zejména pokud se jedná o práci s širší klientelou nebo týmem spolupracovníků, je business portrét základním vizuálním pojítkem mezi klientem a reprezentantem služby nebo firemní hierarchie.

Často se u nás setkáváme s použitím poloformálního nebo dokonce neformálního portrétu ve firemním prostředí. Vůbec nejhorší možností je použití nějaké mobilové selfie, která vyjadřuje snad až pohrdání klientem nebo týmem kolegů.

Každý může mít hezkou portrétní fotku

Profesionálních metod pro vytvoření business portrétu je mnoho, může se jednat o portréty v přirozeném prostředí kanceláře/podniku, portréty v exteriéru. Jinou možností je business portrét v ateliéru, který je považován za zlatý standard toho, jak by pracovní portrét měl vypadat. Ukázky, které máte možnost vidět, jsou foceny systémem mezinárodně uznávaného portrétního fotografa Petera Hurley. Jeho metodika umožňuje skutečně pro každou osobu připravit profesionální portréty, které v nejlepším slova smyslu vystihnou charakteristiku fotografovaného.

Focení tohoto typu portrétů se věnuji systematicky a rozhodně můžu říct, že bez ohledu na typ postavy, věk nebo specifickou fyziognomii, opravdu každý může mít portrétní fotku, na které dobře vypadá. Ostatně, ukázky najdete tady.